Iz prtljažnika v svet

Zgodovina podjetja Sano

Luftaufnahme Grafenwald

Zgodovina podjetja Sano sega v leto 1976, ko je bilo ustanovljeno podjetje Sano-Milch v Grafenwaldu na Bavarskem. Osnovna dejavnost podjetja Sano-Milch je bila prodaja mlečnih nadomestkov, kasneje pa je bila ponudba dopolnjena z mineralno-vitaminskimi dodatki. Neredko so se izdelki takrat prodajali kar iz prtljažnik.

Ustanovitelji so temelje za postavitev lastnega proizvodnega objekta postavili leta 1979 z gradnjo prvega skladišča. Visoka kakovost je že takrat bila globoko zasidrana v naše delovanje. Zato je bilo 1981 leta odločeno, da bodo zgrajeni lastni proizvodni prostori. Vodenje podjetja sta takrat prevzela Bernhard in Edeltraud Waldinger.

Iz Bavarske v Evropo

Z združitvijo obeh Nemčij in odprtjem meja leta 1990 so se odprli tudi vzhodni trgi. Po uničujočem požaru leta 1996 je družina Waldinger v roku pol leta postavila popolnoma nove proizvodne prostore. Leta 1999 je podjetje Sano odprlo svojo drugo proizvodno enoto na Poljskem. Ko se je leta 2003 Richard Waldinger, sin Edeltraud in Bernharda Waldinger, pridružil podjetju kot generalni direktor, je mednarodna širitev dobila nov zagon: še istega leta je bil postavljen tretji proizvodni obrat v Popovači na Hrvaškem, in pisarna s skladiščem v Aleksandrovcu v Bosni in Hercegovini. Dve leti kasneje, leta 2005, je Sano začel s proizvodnjo v Novem Sadu v Srbiji. Peti proizvodni obrat je bil leta 2007 ustanovljen v Csemu na Madžarskem. Sano je sinonim za celostno rast v kmetijstvu. Zato smo v letu 2008 investirali v predelovalni obrat za žita na Poljskem, kot tudi v nove proizvodne zmogljivosti na sedežu v Grafenwaldu. S Sano Agrar inštitutom na Poljskem smo leta 2009 postavil temelje za lastne raziskave in razvoj. Sano na tej referenčni kmetiji, ki je ena od vodilnih kmetij za proizvodnjo mleka v Evropi, razvija in testira nove izdelek in koncepte.

Naše korenine so na Bavarskem, doma pa smo po celem svetu

V več kot 40 letih tradicije in zgodovine, je Sano iz regionalnega dobavitelja prerasel v pomembno blagovno znamko za mineralne dodatke, mlečne nadomestke in specialitete za sodobno prehrano živali po vsem svetu. Leta 2009 je bil odprt prvi obrat zunaj Evrope na Kitajskem. Leto kasneje smo odprli lasten proizvodni obrat v Yanglingu na Kitajskem. Temu je sledila ustanovitev distribucijskega centra v Quitu, Ekvador (2011), ustanovitev podjetja Bionat-Sano v Mehiki (2012), izgradnja nove proizvodnje v Južni Afriki (2013) in ustanovitev distribucijskega centra v Čilu (2015).

Z osmimi proizvodnimi obrati, več kot 35 distribucijskimi centri in zastopstvi, in več kot 700 zaposlenimi po vsem svetu, želimo ljudi in živali zdravo prehranjevati. Zato se Sano zavzema za zdravo rast v vsakem hlevu, po vsem svetu.

Stik z nami

Sano, sodobna prehrana živali d.o.o.
+386 2 788 52 27 ali 051 238 415
+386 2 788 52 28
Hajdoše 41b
2288 Hajdina
Slovenija